چه فرش هایی در معرض آلودگی بیشتری هستند؟
روشهای جلوگیری از آلودگی فرش ها؟
آلودگیها میتوانند بهترین فرشهای ماشینی را هم تحت تاثیر قرار دهند. در ادامه باما همراه باشید تا بهترین روشهای قالیشویی در مشهد را بررسی کنیم.
جارو کردن فرش
با جاروبرقی زدن به صورت درست و دورهای گرد و غبار و خاک درون عمق فرش را خارج کنید، با این کار مواد غذایی و دانههای ریزی مانند برنج را که جذب کننده آلودگی حشرات نیز میباشند از فرش دور کردهاید.
برطرف کردن رطوبت فرش
فرشهای مرطوب بستر مناسبی برای تخم گذاری حشرات و تکثیر میکروبها میباشند، فرش مرطوبی که در اثر ریختن مایعات خیس شده است را میبایست در معرض هوای آزاد قرار دهید.
اجتناب از انبار کردن طولانی مدت فرش ها
اگر فرشی دارید که مدت طولانی از آن استفاده نکردید، هر از گاهی آنرا پهن کنید و آنرا جارو بزنید. جهت از بین بردن حشرات از نفتالین استفاده کنید.
به دلیل اینکه محیط تاریک و مرطوب مانند انباری شرایط تکثیر انواع باکتریها و حشرات را مهیا میکنند.
از راه رفتن باکفش روی فرش خودداری کنید
رسوبات حاصل از کفشها طبق تحقیقات دارای میزان بالایی از باکتریهای بیماریزا میباشند و حتی از بدنه توالت نیز کثیفتر هستند.
شستشوی منظم فرش
بهترین راهکار جهت مراقبت و نگهداری از فرش شستن منظم آنها است. در قالیشویی عطاریان با بهرهگیری از شوینده های قوی و حرفهای و دستگاههای منحصر بهفرد، انواع فرش و به کارگیری افراد متخصص همراه با مدرنترین ابزار آلات روز دنیا اقدام به حرفهای ترین خدمات در حوزه شستشوی فرش و زدودن آلودگیها میکنند.
انواع آلودگی های فرش
باکتری E.CoLi
این نوع باکتری از طریق مدفوع حیوانات خانگی در میان تار و پود فرش جای میگیرد و منجر به بیماریهایی مانند اسهال و بیماریهای تنفسی میگردد. از این رو افرادی که در خانه از حیوانات خانگی نگهداری میکنند، باید نسبت به تمیز نگهداشتن مرتب فرش حساسیت بیشتری نشان دهند.
باکتری استافیلوکوک اورئوس
این باکتری از طریق تماس مستقیم فیزیکی با افراد آلوده گسترش پیدا میکند و یا افرادی که اشیا آلوده شان و حتی پوست خود را به فرش انتقال میدهند.
باکتری سالمونلا
این باکتری از طریق حیوانات اهلی و یا وحشی و پرندگان ظاهر میگردد، همچنین باعث بیماریهایی چون اسهال و مسمومیتهای غذایی میگردند این باکتری به سرعت از راه پوست و یا سایر وسایل خانه منتشر میگردد.
کپک و قارچ
طبق گفته وزارت بهداشت اکثر مکانهایی که فرشهایش بیشتر در معرض آلودگی قرار دارد؛ آشپزخانه،حمام و جلو دربها است. بنابراین همین قارچها و باکتریهایی که در فرش وجود دارد عامل شروع کنندهی آسم، آلرژی، بیماری های پوستی، سردرد و گلودرد و .. میشوند. یکی از موارد مهم این است که این قارچ و باکتری در فرش نمیماند و به سرعت در سراسر خانه پخش میشود.
انواع حشراتی که درتار و پود فرش زندگی میکنند
ماهی نقره فام:
این حشره نقرهای رنگ بسیار کوچک از ابریشم، کتان و گرد و خاک موجود در فرش تغذیه میکند. سوراخ شدن فرش این موضوع را نشان میدهد که این حشره در فرش وجود دارد.
ساس:
این حشره در لبههای فرش و یا لابه لای تار و پود فرش تخم ریزی و زندگی میکند و اگر به موقع نابود نگردد ضرر زیادی را به فرش میرساند.
پروانه فرش:
این حشرههای بسیار ریز قابل رویت نیستند و در عرض ۵ روز از تخم در میآیند و از الیاف فرش شروع به تغذیه میکنند.
بید:
این حشره بسیار خطرناک قادر به نابود کردن ۴۲ کیلوگرم پس از چهل نسل میباشد و منجر به بیدزدگی فرش میشود. فرشهایی که برای مدت زمان طولانی انبار شدهاند برای رشد بید داوطلب به حساب میآیند و همچنان بخشی از فرش که دارای تراکم کم در رفت و آمد میباشد، مستعد رشد این حشره میباشد.
کلام آخر
برای طولانیترشدن عمر فرش و جلوگیری از خطرات احتمالی برای دوستان و خانواده خود نیاز به مراقبت و نگهداری اضافی دارد. اکثر کارشناسان فرش براین موضوع تاکید دارند، که بهتر است هر چند ماه یکبار جهت شستشوی فرشها در بهترین قالیشویی در مشهد اقدام شود. علت این موضوع این است که از شر بیماریهای گوناگون در امان بمانید و همچنین سلامت فرش را با شستشوی اصولی تامین کنید. در کنار نگهداری منظم، فرشها باید هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یا بسته به نوع استفاده از آن، به صورت حرفهای تمیز شوند. برخی از کارشناسان میگویند هر سال یک بار کافی است، در حالی که نگرانیهای بیشماری در مورد سلامتی وجود دارد از جمله بیماریهای خطراناک و پنهان فرش که اغلب با شستشوی حرفهای فرش این مشکل برطرف خواهد شد.